Tomuto soukromému letu předcházelo několik měsíců vyjednávání, rezervování a logistického zajišťování akce – nebylo vůbec jednoduché let zorganizovat tak, aby vše klaplo, ale díky seriózním holkám, které letěly a šly do toho se mnou, se to nakonec podařilo.

Většina holek se sešla v Praze, kde byl přistaven soukromý autobus, který nás odvezl na místo startu u Konopiště a pak nás vyzvedl v místě přistání v Babčicích, kde s námi pan balón pilot přistál přímo ukázkově. Všechny jsme letěly poprvé a proto nás pilot po přistání všechny pokřtil, obdržely jsme křestní list vzduchoplavce a již nám navždy patří titul Hraběnka z Babčic 😉

Trochu problém byl ale se startem. Nejdříve byla potíž s loukou, ze které se mělo startovat, protože jí někdo zoral a balonářům to nesdělil. Tak jsme se všichni přesunuli o pár desítek metrů na další louku. To bylo po 17 hodině.

Na louce pak pilot vypustil černý nafouknutý balónek a při popotahování z cigarety sledoval, jak mizí vlevo v dáli. Následně se spustil koš na zem z přívěsu – rozvinula se na zemi celtovina balónu – ta měla XXX metrů délky – a ejhle – najednou se zatáhlo a začal se točit vítr. No a vítr se otočil úplně na druhou stranu a začal foukat silněji. Do toho se na louku přišoural ve voze zn. Škoda Felicia nějaký místní strejc, který na nás spustil, že jsme bez dovolení na jeho louce a nebylo to řečeno zrovna přátelsky. Jsem se trochu „bála“, aby nám tou feldou nepřejel přes ten balón na té jeho louce rozložený, bo by bylo hotovo a po letu definitivně.

Poté co se toto vysvětlilo, tak pan pilot začal volat na meteorologickou stanici a toto vše trvalo skoro hodinu. Pak se vypustil druhý černý balónek, který odletěl úplně na jinou stranu než jeho předchozí „bráška“. A jelikož se balón musel nafukovat ve směru větru, musel se koš dostat zpět na přívěs a odvézt na druhou stranu louky, což bylo dost obtížné a namáhavé. Pilot ale oznámil, že se mu stejně nelíbí ten vítr a pokud se jeho směr v průběhu deseti minut nezmění, tak poletíme, v opačném případě let odpíská. No a mě a dalších 19 pasažérek čekalo deset perných minut přešlapování, vyčkávání a napětí, jak to dopadne – když už jsme byly tak blízko cíli, nechtělo se nám odejít bez očekávaného zážitku.

No a jelikož si zde můžete prohlédnout pár hezkých fotek (které nafotila Kateřina Galušková a Alova), tak je jasné, že let se nakonec podařil, bouchly jsme ve vzduchu několik lahví šampusu a přiťukly si na super vzdušný zážitek!

P. S. Jen pan pilot byl trochu „vyjevený“ z toho, že si nahoře uvědomil, že vlastně s ním letí 20 žen (jen se „samýma ženskejma“ prý nikdy neletěl), no a když Blanka spustila ty svoje hlášky, tak jsem se modlila, aby se nelekl a z toho balónu nám nevyskočil 😀

P. S. S. Mé díky patří všem odvážným Hraběnkám z Babčic!!!

Autorka textu: Zdenka, fotografie: Kateřina Galušková, předposlední fotografie Alova.

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2017/09/2017_balon_3let.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2017/09/2017_balon_3let-150x100.jpgredakceZábavaTomuto soukromému letu předcházelo několik měsíců vyjednávání, rezervování a logistického zajišťování akce - nebylo vůbec jednoduché let zorganizovat tak, aby vše klaplo, ale díky seriózním holkám, které letěly a šly do toho se mnou, se to nakonec podařilo. Většina holek se sešla v Praze, kde byl přistaven soukromý autobus, který...