Tisková zpráva: Praha, 15. května 2017 – V sobotu 20. května se v rámci Korso Krymská koná speciální akce queer filmového festivalu Mezipatra pro jeho přátele a fanoušky. Událost proběhne v nově otevřené kavárně a multifunkčním prostoru Patra v pražských Vršovicích. Diváci se můžou těšit na celodenní program určený pro děti i dospělé.

Korso Krymská 2016

Pro malé návštěvníky bude připraven workshop Slepá bába umělkyně Tamary Moyzes. S pomocí filmové techniky si budou moci vytvořit vlastní vizuální prostor či genderovou identitu. Hravou formou se zároveň seznámí s historií queer filmu. Součástí programu bude i předčítání z dětských knížek z nabídky Queershop.cz.

Patra vizualizace

Dospělé publikum ocení výběr nejlepších krátkých filmů, které Mezipatra uvedla za poslední dva roky. Mezi ně patří například islandský Zápal pro hru (Tvíliðaleikur) o sexy tenistkách nebo švédský animovaný snímek Nadržený mámy (Moms on Fire).

Po celý den bude probíhat také projekce fotek z facebookového projektu #jsmetrans, které uvedou zástupci iniciativy Trans*parent. Na infostánku kampaně Jsme fér pak můžou návštěvníci podepsat petici za manželství pro všechny a vyfotit se na památku před fotostěnou. Pro všechny bude připraveno i vegetariánské občerstvení.

Patra, Krymská 17, Praha 10
www.patrakrymska.cz

FB událost zde.

QFF Mezipatra 2017
Praha 2. – 9. 11.
Brno 9. – 16. 11.
ozvěny v regionech

www.mezipatra.cz

Foto: Start Krymská a Mezipatra.

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2017/05/korso_krymska_2016_start_kr.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2017/05/korso_krymska_2016_start_kr-150x100.jpgredakceZábavaTisková zpráva: Praha, 15. května 2017 – V sobotu 20. května se v rámci Korso Krymská koná speciální akce queer filmového festivalu Mezipatra pro jeho přátele a fanoušky. Událost proběhne v nově otevřené kavárně a multifunkčním prostoru Patra v pražských Vršovicích. Diváci se můžou těšit na celodenní program určený...