Tisková zpráva: Vánoční svátky bývají emocionálně vypjatým obdobím. Tím spíš, když řešíte otázky kolem své identity a vlastní rodině, nebo alespoň některým jejím členům, jste se ještě nevyoutovali. Není snadné trávit několik intenzivních dní s blízkými a mít před nimi tajemství. Navíc když byste třeba byli v tomto čase daleko raději s někým úplně jiným; s někým, koho by ale vaše rodina dost možná nepřijala. Otázky typu „a kdy už nám přivedeš představit nějakou slečnu“ většina gayů taky nevydrží věčně (asi tak jako zvládají lesby dotazy na ženicha).

Sbarvouven.cz má přes svátky otevřeno

Pokud jsou toto vaše převládající pocity z nadcházejících Vánoc, vězte, že na to nejste sami. Online LGBT poradna Sbarvouven.cz je tu i v prosinci a její mentoři a mentorky budou připraveni si s vámi popovídat i mezi svátky. Často totiž pomůže si o všem prostě promluvit.

V poradně je aktuálně dostupných 17 mentorů a mentorek, kteří mají osobní zkušenosti s problémy a situacemi, s nimiž se na ně klienti obracejí. Chatování probíhá anonymně a zcela nezávazně. Oslovit a svěřit se můžete mladým i starším gayům, lesbám, trans lidem, matce gaye, bisexuálovi nebo nebinární osobě.

Plánujete comingout jako vánoční dárek?

Tak jako má každá rodina vlastní recept na vanilkové rohlíčky, neexistuje ani jediný prověřený recept na úspěšný comingout. Vánoce jsou svátky, kdy si z celého roku býváme nejblíž. Pro někoho tedy mohou být právě Vánoce vhodnou chvílí pro comingout. Pro jiného jí být ale nemusí. Nejlepší je poslouchat vlastní pocity a prostě vnímat situaci v rodině.

Přejeme šťastné a veselé – a kdyby ne, je tu Sbarvouven.cz.

Foto: Sbarvouven.cz

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2017/12/2017_vanoce_sbarvouven-1024x538.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2017/12/2017_vanoce_sbarvouven-150x79.jpgredakceTémataTisková zpráva: Vánoční svátky bývají emocionálně vypjatým obdobím. Tím spíš, když řešíte otázky kolem své identity a vlastní rodině, nebo alespoň některým jejím členům, jste se ještě nevyoutovali. Není snadné trávit několik intenzivních dní s blízkými a mít před nimi tajemství. Navíc když byste třeba byli v tomto čase...