Tisková zpráva: Vánoce jsou emocionálně vypjaté období. Člověk musí vydržet několik dní s rodinou, přežít návštěvy příbuzenstva, bilancuje uplynulý rok a dává si předsevzetí, co vše v tom novém roce napraví. A když ještě k tomu musí před blízkými nebo třeba bývalými spolužáky držet v tajnosti svou odlišnou sexuální orientaci, je to úplné peklo. Proto i v době svátků zůstává v provozu online LGBT poradna Sbarvouven.cz.

Internetová poradna, kterou provozuje spolek Prague Pride, pomohla za necelé čtyři roky své existence již 2700 klientům a klientkám. Většinou se jedná o mladé lidi, kteří potřebují podporu při hledání své vlastní identity, nebo se potýkají s odmítnutím ze strany rodiny či spolužáků. Poradnou dosud prošlo přes 60 000 soukromých zpráv, jejichž obsah by pisatelé mnohdy ani za nic nesvěřili nikomu známému. Nejvíce klientů pochází s Prahy a Středních Čech, dále z Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. Ale i v dalších částech republiky žijí bezradní teenageři, kteří si nemají s kým promluvit a možná ani nikoho teplého ve svém okolí neznají.

I když už asi máte comingout za sebou, jistě nikdy nezapomenete, jaké to bylo, když vaši rodiče ještě nic netušili. Stovky mladých lidí si nyní procházejí podobnou zkušeností. Pomozte jim comingout v klidu zvládnout. Až se budete rozmýšlet, kam pošlete svůj letošní vánoční dar, vzpomeňte si na poradnu Sbarvouven.cz. Příspěvek můžete poslat snadno a rychle přes Darujme.cz a můžete si vyžádat i potvrzení o daru.

Šťastné a veselé ze spolku PraguePride!

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/12/2018_vanoce_poradna-1024x722.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/12/2018_vanoce_poradna-150x106.jpgredakceTémataTisková zpráva: Vánoce jsou emocionálně vypjaté období. Člověk musí vydržet několik dní s rodinou, přežít návštěvy příbuzenstva, bilancuje uplynulý rok a dává si předsevzetí, co vše v tom novém roce napraví. A když ještě k tomu musí před blízkými nebo třeba bývalými spolužáky držet v tajnosti svou odlišnou sexuální...