V minulých letech spolek Prague Pride uspořádal rodičovskou přípravku pro stejnopohlavní páry, které plánovaly dítě a měly zájem o informace, jak to všechno správně zařídit. Po světě už dnes běhá pár dětí účastníků těchto prvních kurzů! A protože lesby a gayové chtějí a můžou mít děti, nyní na jaře Prague Pride otevírá další přípravku. Setkání párů i jednotlivců, kteří plánují rodinu, proběhnou v dubnu a květnu 2018.

V rámci přípravky vystoupí řadu odborníků a odbornic, ale hlavní slovo tentokrát budou mít teplí rodiče, kteří se podělí o své vlastní zkušenosti.Mluvit se bude o tom, jak může duhová rodina vypadat, kde a jak a s kým dítě počít, i o tom, jak přistupovat k výchově. Diskuse se zaměří na vlastní děti i náhradní rodinnou péči a to, jak se k tomu staví česká legislativa.

Setkání budou probíhat ve stále stejném kruhu a s respektem k soukromí všech účastníků i hostů. Přihláška proto platí pro celý cyklus, není možná účast pouze na vybraných setkáních. Přípravka je pro všechny účastníky a účastnice zdarma.

Jarní přípravka začíná 19. dubna 2018. Setkání budou probíhat vždy ve čtvrtek ve večerních hodinách (18,30-20,00) v kavárně Patra, Krymská 17, Praha 2.Kapacita je omezena, takže není radno váhat s registrací.

Kompletní program a přihlašovací formulář najdete na www.praguepride.cz/pripravka.

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/03/2018_rodicovska_pripravka-1024x758.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/03/2018_rodicovska_pripravka-150x111.jpgredakceTémataV minulých letech spolek Prague Pride uspořádal rodičovskou přípravku pro stejnopohlavní páry, které plánovaly dítě a měly zájem o informace, jak to všechno správně zařídit. Po světě už dnes běhá pár dětí účastníků těchto prvních kurzů! A protože lesby a gayové chtějí a můžou mít děti, nyní na jaře...