Milí přátelé, také letos se Společnost pro queer paměť zúčastní několika akcemi festivalu Prague Pride. Srdečně Vás na ně zveme:

výstava Teplo domova: Queer domesticita v moderní Praze
vernisáž 7. 8. od 18.30, Centrum queer paměti, Na Strži 40

Queer lidem záleželo i před sto lety na tom, aby ukázali svou jinakost nejen ve veřejném prostoru, ale významným dějištěm jejich neheterosexuální touhy i emancipačního vzdoru bylo i domácí prostředí. Výstava ukáže, jak bydleli Ladislav Fuks, Jiří Karásek ze Lvovic, Miloš Havel či malířka Toyen, a jaká byla představa o tenké hranici mezi privátním a veřejným prostorem u neheterosexuálních osob mezi válkami. Výstavu uvede při vernisáži její autor, historik umění Ladislav Zikmund-Lender, a dále bude v prideový týden přístupná každý den od středy do neděle s výjimkou soboty, a to od 14 do 18 hodin, dále potom v pravidelných otevíracích hodinách CQP do konce listopadu.

Výstavu a další zajímavé předměty ze sbírek SPQP si můžete prohlédnout ve středu 8. 8., čtvrtek 9. 8., pátek 10. 8. nebo neděli 12. 8. od 14:00 do 18:00 a od dalšího týdne pak v pravidelných otevíracích hodinách CQP (letní otevírací doba je zveřejněna na webu SPQP: www.queerpamet.cz ).

stánek na Letné: miniexpozice Moje první láska
11. 8. od příchodu průvodu do večera

Také letos pro vás budeme mít po skončení sobotního průvodu připravený stánek v Jarmarqu na Letné, kde se můžeme setkat a popovídat si o všem, co s teplou pamětí a její dokumentací souvisí. K mání bude mj. katalog výstavy Teplo domova a také malá expozice předmětů z našich sbírek, které se vztahují k prvním láskám. Máte i vy doma nějakou takovou věc, třeba úplnou drobnost? Přineste ji do naší jednodenní expozice a povězte, jak se váže k vaší první lásce. Se stručným popiskem bude v bezpečí prosklené vitríny a večer Vám ji řádně vrátíme, pokud ji nebudete chtít věnovat do našich stálých sbírek 🙂

Prague Queer Heritage Tour 2018 (historická vycházka v anglickém jazyce)
sraz 12. 8. v 11.00 na nám. Míru

Zajímá vás, jak se žilo gayům a lesbám v Praze v nedávné i vzdálenější minulosti? Při historické vycházce v anglickém jazyce se spoluautorem průvodce Teplá Praha / Queer Prague Janem Seidlem se ponoříte do teplé atmosféry meziválečného období, nacistické okupace i komunistického režimu. Po vycházce možnost návštěvy Centra queer paměti.

Těšíme se na viděnou a přejeme Vám krásné léto
Společnost pro queer paměť

Foto: Společnost pro queer paměť

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/07/centrum_queer_pameti.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/07/centrum_queer_pameti-150x113.jpgredakceTémataMilí přátelé, také letos se Společnost pro queer paměť zúčastní několika akcemi festivalu Prague Pride. Srdečně Vás na ně zveme: výstava Teplo domova: Queer domesticita v moderní Praze vernisáž 7. 8. od 18.30, Centrum queer paměti, Na Strži 40 Queer lidem záleželo i před sto lety na tom, aby ukázali svou...