Tisková zpráva: Historicky druhé číslo časopisu Prague Pride Mag vyšlo v pondělí 16. dubna. Časopis vydává spolek Prague Pride a jeho obsah se zaměřuje na LGBT témata pohledem lidských práv. Čtenáři a čtenářky v něm najdou texty z oblasti politiky a občanského aktivismu, představení významných LGBT osobností i pozvánky na akce pořádané spolkem.

Na obálce jarního čísla je kreativec a producent Yemi A. D. a uvnitř čísla reportáž z pracovního dne stráveného po jeho boku. Yemi bude v červnu hlavním řečníkem konference Pride Business Forum, již spolek Prague Pride pořádá. Rozhovory představí americkou vědkyni Vivienne Ming, která se zabývá výzkumem diverzity v pracovních týmech a v březnu navštívila Prahu, nebo londýnskou dragqueen Karu Van Park, která v srpnu vystoupí na festivalu Prague Pride. Články se zabývají důležitými tématy, jako je srovnání přístupu Vídně a Prahy k boji s HIV, úřední změny jmentransgender lidí v Česku nebo hodnoty stojící za tradicí pride pochodů. Z oblasti literatury se čtenáři mohou těšit na fejeton spisovatele Martina Váši a teplé knižní tipy.

Prague Pride Mag je zdarma a pomáhá naplňovat společensky prospěšné poslání spolku Prague Pride. Zájemcům bude v následujících dnech či týdnech volně k dispozici v gay-friendly podnicích v Praze i dalších městech, kde s distribucí pomáhá síť férových míst kampaně za manželství pro všechny Jsmeféra Česká společnost AIDS pomoc. Výtisk dostanou také účastníci a účastnice květnového běhu proti homofobii FUN&RUN a červnového Pride Business Fora. Tištěnou verzi si lze také objednat prostřednictvím eshopu Prague Pride. Elektronická verze časopisu je zveřejněna prostřednictvím aplikace Issuu.

První číslo Prague PrideMaguvyšlo vloni v červenci u příležitosti letního festivalu. Nahradilo dosavadní programový katalog, jehož rozsahbyl omezen na pouhé popisy akcí v programu. „Chtěli jsme účastníkům Prague Pride nabídnout víc informací o celkovém kontextu festivalu. Proto vloni vyšlo festivalové číslo časopisu o 52 stránkách,“ uvedl předseda spolku Czeslaw Walek. Podle původních plánů mělo další číslo vyjít opět za rok před festivalem. „Počet aktivit spolku ale narostl a už v průběhu roku jsme měli spoustu kvalitního materiálu, který by se do festivalového čísla nevešel. A tak vzniklo jarní číslo a časopis začal vycházet dvakrát ročně,“ dodal Czeslaw Walek. Časopis byl zaregistrován jako periodikum u Ministerstva kultury ČR.

Festivalové číslo představující program Prague Pride 2018 vyjde v polovině července.

Obálka: dodána vydavatelstvím.

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/04/2018_pridemag_jaro_1-1024x440.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/04/2018_pridemag_jaro_1-150x64.jpgredakceTémataZábavaTisková zpráva: Historicky druhé číslo časopisu Prague Pride Mag vyšlo v pondělí 16. dubna. Časopis vydává spolek Prague Pride a jeho obsah se zaměřuje na LGBT témata pohledem lidských práv. Čtenáři a čtenářky v něm najdou texty z oblasti politiky a občanského aktivismu, představení významných LGBT osobností i pozvánky...