Ke konci měsíce října 2021 proběhla další CHANGE AKCE – výlet do královského města Litoměřice. Výlet tentokráte byl na tři dny a dvě noci s tím, že první den proběhla plavba parníkem, druhý den exkurze městem s průvodcem – naším dobrým známým průvodcem Lukášem – a třetí den jsme navštívily centrum města, kde se zrovna odehrávala hudební akce, a poté si zašly na dortík a drink do vyhlášené kavárny „Káva s párou“.

Ubytování jsme měly perfektně odpovídající, přičemž majitelé nám vyšli ve všem vstříc a po dva večery nám dali k dispozici salonek pouze pro naše privátní posezení. V hotelu jsme zároveň vyzkoušely koupele v pivních lázních s následnými masážemi a většina účastnic zájezdu si pak domů jako prezent pro své přátele odvážela lahve se zde uvařeným originálním pivem.

První den nás čekala plavba z Litoměřic do Ústí nad Labem. Plavba nepřeplněným parníkem byla zážitek, který již započal v okamžiku, kdy nám paní stevardka sdělila cenu za plavbu – a to celých 41 Kč za osobu. V tom okamžiku jsme některé pojaly podezření, co po nás za tu cenu budou chtít, třeba abychom pádlovaly, až vypadnou motory, ale byly jsme ubezpečeny, že po nás nebudou chtít vůbec nic vyjma toho, abychom si vybraly z obědového menu, pokud budeme chtít kromě plavby také hodovat. Plavbu jsme si užívaly, a pro mne byl velmi milý zážitek, když parník pomalu proplouval zdymadlem pod zříceninou tajuplného hradu Střekov, který jsem si mohla díky tomu prohlédnout odspoda, když v letošním létě jsem si jej prohlížela odshora.

Po připlutí do Ústí nad Labem jsme de facto přesedlaly rovnou na vlak, který nám za pár minut jel, kdy na daném nádraží jsme se s holkama pocitově shodly, že nás je tam nějak více eL než jenom osazenstvo Change akce. Vlak přijel včas a rozesazeny v prostorných kupé jsme se vracely zpět do Litoměřic.

Všechno klapalo dle plánu, v hotelu jsme si daly ve stanovený čas předem objednanou večeři, a pak jsme v salónku poseděly a pokrafaly jak „o nesmrtelnosti chrousta“, tak i o levném litoměřickém parníku a o budoucí komentované exkurzi. Některé holky pak litovaly, že o ni přijdou, protože druhý den musí odjet, ale místo nich pak druhý den přijely jiné, takže nás stále zůstal plný počet.

Komentovaná prohlídka Litoměřic trvala několik hodin, kdy v rámci ní nám náš průvodce připravil i milé vsuvka překvapení, o kterém jsem nevěděla ani já. Díky tomu jsme se mohly například podívat zespodu na dobovou originální studnu, obklopeny lahodným obsahem nacházejícím se ve stylových sklepních prostorech, a také ochutnat výtečný domácí chléb.

Po exkurzi jsme měly průvodcem zajištěnou rezervaci v restauraci v centru města, kde jsme se navečeřely, s průvodcem se rozloučily a zamířily zpět na hotel, kde se již chystala soda, cola i „vincentka“, aby se ta dnešní exkurze oslavila – a to včetně opětovného mezinárodního shledání, kdy holky jen trochu litovaly, že nestihly včerejší parník za čtyři pětky, ale byly rády, že stihly tu komentovanou exkurzi, protože jsme se dostaly do různých zákoutí krásného královského města, kam by se sólo turistka s velkou pravděpodobností sama nevypravila. A troufám si zároveň i tvrdit, že bychom bez Lukáše ani nepoznaly právem jednu z nejvíce oceňovaných kaváren v České republice.

Poslední třetí den jsme si vychutnaly Litoměřice v rámci volného programu, kdy jsme se ale ve finále stejně všechny setkaly v kavárně „Káva s párou“, kde nabízeli velmi lahodné menu a my tak chutně a stylově zakončily další vydařenou akci.

Jinak daná akce měla podtitulek „aneb zázraky se dějí“ a musím se vší odpovědností a vážností konstatovat, že zázraky se evidentně u některých děly ještě předtím, než se akce vůbec zúčastnily, neb nebylo žádnou výjimkou, že nemalý počet „vážných“ zájemkyň o účast mi těsně před termínem začal tvrdit, jak se zcela vážně chvilku po své provedené „change rezervaci“ seznámily, přičemž některé to stihly za výrazně rekordní čas. Resumé toho bylo to, že na svoji závaznou rezervaci kašlou a platby za jejich zarezervované maličkosti si my ostatní, co držíme slovo a jedeme, můžeme vybouchat ze svých peněženek. Takže vězte, že CHANGE je evidentně opravdu zázračný – mnoho let či měsíců se snažíte seznamovat přes inzeráty, některé hořekujete, jak to je k ničemu a hle – pak stačí učinit závazně nezávaznou rezervaci na CHANGE a máte ten „zázrak“ během pár hodin či dní v kapse.

Každopádně v tomto kontextu o to více oceňuji holky, které nerady rychlokvašné zázraky v kapse, jejich slovo má váhu, mají bezedný smysl pro humor a pozitivní energie z nich sálá na míle daleko. Děkuji, že se opět vydaly se skupinou dalších stejně naladěných holek na parník za čtyři pětky a za nějakým tím komentovaným společným poznáním historie, po kterém se třeba i jako bonus dozvěděly, co se dá vše zažít ve vlaku, který křižuje méně obydlené zahraniční oblasti, že se stále na rukou nosí retro digi hodinky, co umí po zmáčknutí tlačítka svítit, a že v nej kavárně má obsluha fakt pořádnou „páru“!

CHANGU ZDAR A ZASE NĚKDY PŘÍSTĚ 🙂

ZDENKA

Change akce Litoměřice – říjen 2021

Foto: Dana, Lída, Míša, Monika, Petra, Zdenka.
Zobrazené osoby souhlasí s jejich uveřejněním na webu lesba.cz u článku o akci.

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2021/11/2021_change_litom_po_05.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2021/11/2021_change_litom_po_05-150x113.jpgredakceZábavaKe konci měsíce října 2021 proběhla další CHANGE AKCE – výlet do královského města Litoměřice. Výlet tentokráte byl na tři dny a dvě noci s tím, že první den proběhla plavba parníkem, druhý den exkurze městem s průvodcem – naším dobrým známým průvodcem Lukášem – a třetí den jsme...