Datum konání

23.10.2019 - 26.10.2019    
0:00

Místo


Typ události

Praha v říjnu hostí konferenci ILGA-Europe. Hledáme dobrovolníky na výpomoc
V Praze se bude koncem října konat velká událost LGBTI+ aktivismu – výroční konference organizace ILGA-Europe, na které se každý rok schází přes 500 aktivistů a aktivistek nejen z Evropy, ale i zemí Střední Asie. Pořadatelství pro Prahu úspěšně získal spolek Prague Pride a PROUD. Konference proběhne od 23. do 26. října 2019 a jejího programu se můžete zúčastnit i vy.
Představení ILGA-Europe
ILGA-Europe je mezinárodní organizace, která zastřešuje téměř 600 spolků, skupin a subjektů z 54 zemí Evropy a Střední Asie. ILGA-Europe vznikla v roce 1996 a je součástí celosvětové organizace ILGA, která existuje už od roku 1978. ILGA-Europe je hnacím motorem politických, legislativních a společenských změn – pro LGBTI+ aktivisty pořádá semináře a workshopy, poskytuje poradenství i finanční příspěvky. Její vizí je svět, v němž jsou důstojnost, svoboda a plnohodnotná lidská práva zajištěna všem bez ohledu na sexuální orientaci, genderovou identitu apod.
V programu výroční konference ILGA-Europe jsou plenární zasedání, workshopy, konzultace i komorní diskuze, které svolávají sami účastníci a účastnice. Je to jedinečná příležitost seznámit se s novými tématy z LGBTI+ světa, se zajímavými názory, ale také s jedinečnými lidmi, kteří se věnují boji za LGBTQI+ práva v různých zemích s různou úrovní svobody.

Hledáme dobrovolníky na pomoc s organizací
Konference se mohou účastnit lidé ze členských organizací ILGA-Europe. Letos pro vás však máme skvělou příležitost – pokud pomůžete s organizací konference jako dobrovolník, dostanete se do jejího prostředí a ve volném čase můžete navštívit její program. Je to šance, která se už nebude opakovat. Příští rok se konference opět stěhuje, a to do Ljubljany.
Podívejte se, jaké požadavky má na konferenční dobrovolníky ILGA-Europe a my. Tím hlavním je, že musíte mluvit anglicky, a velmi uvítáme rusky mluvící lidi. A už se jen přihlaste koordinátorce dobrovolníků Haně, která si s vámi domluví osobní schůzku, na níž se vzájemně poznáte a dozvíte se víc.
https://www.praguepride.com/cs/clanky/1055-praha-v-rijnu-hosti-konferenci-ilga-europe-hledame-dobrovolniky-na-vypomoc