• Blanka zveřejnil aktualizaci před 4 roky, 8 měsíci

    Milí přátelé, milé přítelkyně,
    děkujeme Vám za podporu během Prague Pride. Byl to náročný, ale úspěšný týden! Máme radost, že se duhového průvodu zúčastnilo asi 30 tisíc lidí a že i v našem svatebním procesí Vás bylo pěkně vidět.

    Stín na minulý týden bohužel vrhají homofobní projevy odpůrců:
    útoky pravicových extremistů na průvod
    schody na Letnou polité fritovacím olejem
    setkání „přátel bílého heterosexuálního muže“ na zámku Příčovy u Sedlčan
    slova kardinála Duky o „totalitní LGBT ideologii“
    Všechno to ovšem svědčí o faktu, že není „dobojováno“. Že má pořád smysl tlačit na stát a společnost, aby nedělaly rozdíly. Pro Česko může být dalším krokem právě manželství pro všechny. Ostatně výzkumy ukazují, že v zemích, kde už ho uzákonili, se gayům a lesbám žije lépe a mezi LGBT teenagery je méně sebevražd.
    Manželství pro všechny prospívá i heterosexuálům. Těm, kteří mají mezi LGBT lidmi přátele nebo příbuzné, rodičům i dětem gayů a leseb. A vlastně úplně všem, co chtějí žít v moderní společnosti, kde mají všichni stejné podmínky.
    Prague Pride to nekončí
    Už na 12. září jsme naplánovali demonstraci za manželství pro všechny, na které byste neměli chybět. Zrovna bude jednat Sněmovna – pojďte s námi poslance a poslankyně vyzvat, ať návrh zákona konečně pošlou do druhého čtení.
    Abychom demonstraci mohli zorganizovat, potřebujeme vybrat 50 tisíc korun. Pokud můžete, podpořte nás prosím i finančně.
    CHCI PŘISPĚT
    12. září každopádně dorazte na Malostranské náměstí v Praze. Těšíme se na Vás i na Vaše blízké. Ať jsou homo, nebo hetero!

    Váš tým Jsme fér

    http://www.jsmefer.cz

    Koalice za manželství – Rašínovo nábřeží 26, 128 00 Praha 2, Česká republika