Na serveru lesba.cz si můžete nechat některé zprávy posílat na mail. Ve vašem profilu si můžete nastavit, které zprávy vám mají chodit vnitřní poštou (soukromé zprávy) a které mají odcházet ma váš mail. Máte-li mailovou schránku na gmailu, možná jste se setkala s tím, že byla zpráva označena jako spam. Nemusíte se obávat, lesba.cz nespamuje. To, jaké zprávy odcházejí na vaši mailovou adresu, si vždy řídíte vy samy ve svém profilu. Jediné „povinné“ zprávy jsou ty, které se týkají registrace a změny hesla. Také odpovědi na inzeráty bývají zasílané mailem.

gmail hláška

Necháváte-li si posílat zprávy na mailovou adresu na gmailu, můžete se občas setkat s tím, že gmail tyto zprávy označí jako spam (viz obrázek). Bohužel, gmail toto občas udělá. Problém bude v našem základním programu (přesněji v kombinaci programů), který někdy neodešle záhlaví mailu přesně tak, jak to má nastaveno gmail. S jinými mailovými službami problém nebývá.

Řešila jsem to už několikrát s technickou podporou tvůrců programů, ale nevypadá to, že by zatím odhalili, kde by mohla být chyba. Jde, bohužel, o jediné bezplatné programy, které lze pro naše účely použít. Placené programy by znamenaly, že bych inzerci musela přetvořit na placenou seznamovací agenturu. To ale v plánu nemám – mým cílem je poskytovat prostor k seznámení zdarma a bez otravných reklam.
Problémem je především to, že na tvorbě bezplatných programů se podílí mnoho lidí, kteří se navíc poměrně často střídají. Pak se může stát, že to, co jeden z nich opraví, jiný může za čas zase „rozbít“.

Označil-li vám gmail zprávu z inzerce na lesba.cz jako spam, doporučuji zkontrolovat, zda byla zpráva skutečně odeslána z naší inzerce.
To lze udělat v počítači tak, že najdete kurzorem na odkaz „Odpovědět můžete zde“. Ve spodní části prohlížeče by se vám měl objevit odkaz na stránku, z níž můžete odpovědět. Odkaz by měl začínat takto:
https://www.lesba.cz/
V některých případech může chybět „www.“.

Vidíte-li tuto adresu, nemusíte se obávat na ni kliknout.

Vidíte-li cokoli jiného, doporučuji neklikat a kontaktovat mě pomocí kontaktního formuláře. Zprávu, prosím, nemažte, budu potřebovat, abyste mi ji přeposlala v příloze. Tato situace ale zatím ještě nikdy nenastala a je málo pravděpodobné, že byste se s něčím takovým ve spojitosti s lesba.cz setkaly.

Vzhledem k tomu, že se u nás za nic neplatí a neexistuje zde tedy formulář pro zadávání kompletních kontaktních údajů nebo dokonce čísla karty, nejsme atraktivním cílem pro podvodníky, kteří falšují vzhled stran, aby z lidí vylákali číslo karty. Přesto je dobré si vždy dávat pozor na to, kam vede odkaz z mailu, což platí obecně.

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2022/08/laptop_kontakty.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2022/08/laptop_kontakty-150x100.jpgredakceDůležitéNávodyNa serveru lesba.cz si můžete nechat některé zprávy posílat na mail. Ve vašem profilu si můžete nastavit, které zprávy vám mají chodit vnitřní poštou (soukromé zprávy) a které mají odcházet ma váš mail. Máte-li mailovou schránku na gmailu, možná jste se setkala s tím, že byla zpráva označena jako...