Spolek Prague Pride od ledna rozšiřuje své aktivity zaměřené na pomoc s comingoutem. Otevírá podpůrnou skupinu pro gaye a lesby „Najdi svou barvu“, která se bude scházet jednou měsíčně. Nabídne bezpečný prostor těm, kdo právě řeší svůj comingout – ať už ho mají za sebou, nebo se na něj teprve připravují. Zájemci a zájemkyně mohou přijít sdílet své myšlenky, pocity i zkušenosti, klást otázky nebo se nechat inspirovat.

Účast ve skupině je vhodná pro ty, jimž vyhovuje osobní komunikace a ocení intenzivnější prožitek v kolektivu lidí, kteří si procházejí něčím podobným. Jedná se o osvědčený formát, který byl pod názvem “Hlava plná comingoutu” opakovaně součástí programu festivalu Prague Pride.

Skupinu „Najdi svou barvu“ povedou Peter Porubský a Lucie Bukovská z Linky bezpečí. Setkání budou probíhat jednou za měsíc od 18:00 do 19:30 hodin v prostorách spolku Prague Pride. První termín je čtvrtek 16. ledna, další setkání jsou plánována na 6. února, 12. března, 16. dubna, 14. května, 18. června. Pokud bude zájem, bude podpůrná skupina pokračovat i po letních prázdninách.

Pravidelná účast na setkáních skupiny bude přínosná, ale není povinná. Kapacita skupiny je 12 osob, vstup zdarma. Zájemci a zájemkyně o účast na prvním, lednovém setkání mohou vyplnit přihlášku ZDE.

Ti, kterým setkávání ve skupině nevyhovuje, nebo se na ně nemohou dostavit, mohou nadále využívat služeb internetové LGBT poradny Sbarvouven.cz. Tu spolek Prague Pride provozuje již téměř 5 let a jejím prostřednictvím pomohl přes 3300 lidem.

Text: Prague Pride. Ilustrační foto: Wokandapix na Pixabay, licence volná.

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2019/12/out.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2019/12/out-150x100.jpgredakceTémataSpolek Prague Pride od ledna rozšiřuje své aktivity zaměřené na pomoc s comingoutem. Otevírá podpůrnou skupinu pro gaye a lesby „Najdi svou barvu“, která se bude scházet jednou měsíčně. Nabídne bezpečný prostor těm, kdo právě řeší svůj comingout – ať už ho mají za sebou, nebo se na něj...