Tisková zpráva: In IUSTITIA o.p.s. realizuje výzkum diskriminace a nenávistného (předsudečného) násilí proti LGBT+ komunitě.

Součástí výzkumu je online dotazník dostupný na: https://goo.gl/forms/gwUz8SGHhYWaaZPJ2

Najděte si prosím chvíli času na jeho vyplnění a pomoztezjistit, jak často se komunita LGBT+ stává obětí diskriminace či útoků kvůli svésexuální orientaci či identitě a jakými způsoby své napadení řeší. Dotazník je vhodné vyplnit, i kdyžrespondent*kažádnou takovou zkušenost nemá. Pomůže to určit míru diskriminace a nenávistného násilí proti LGBT+. Vyplnění dotazníku, který je samozřejmě anonymní, nezabere více jak 10 minut.

In IUSTITIA o.p.s. poskytuje pomoc osobám, které byly verbálně či fyzicky napadeny pro svou ať již skutečnou nebo domnělou příslušnost ke skupině, například kvůli barvě pleti, národnosti, sexuální orientaci či identitě, náboženství apod.

Mezi služby In IUSTITIA patří sociální a právní poradenství, v případě kapacit i právní zastoupení, dále např. doprovody či zprostředkování psychologické pomoci nebo kontaktu s jinými organizacemi či institucemi apod. In IUSTITIA má pobočku v Brně a v Praze, ale její působnost je po celé české republice. V případě potřeby jsou služby klientům*kám poskytovány i v místě jejich bydliště.

In IUSTITIA děkuje všem za vyplnění dotazníku. Více informací o organizaci In IUSTITIA a problematice předsudečného násilí lze nalézt na www.in-ius.cz nebo www.matesvaprava.cz. Poradit se můžete na tel.č. 773 177 636 nebo 800 922 922či emailu poradna@in-ius.cz, případně lze využít i online formulář dostupný na www.in-ius.cz/formular/.

Foto: In IUSTITIA

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/08/2018_injustitia-1024x533.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2018/08/2018_injustitia-150x78.jpgredakceTémataTisková zpráva: In IUSTITIA o.p.s. realizuje výzkum diskriminace a nenávistného (předsudečného) násilí proti LGBT+ komunitě. Součástí výzkumu je online dotazník dostupný na: https://goo.gl/forms/gwUz8SGHhYWaaZPJ2 Najděte si prosím chvíli času na jeho vyplnění a pomoztezjistit, jak často se komunita LGBT+ stává obětí diskriminace či útoků kvůli svésexuální orientaci či identitě a jakými způsoby...