Brněnská básnířka a písničkářka Jenoféfa Beta vydává sbírku poezie inspirované ženami Srdce v nahotě. Sbírka představuje výběr básní z let 2017–2019 a zachycuje poetické momenty z každodennosti, vztahů i vnitřních pocitů člověka. Sbírka vyjde v červnu 2019 a aktuálně běží do 8. dubna na Startovači projekt, skrze nějž můžete vydání sbírky podpořit a knihu si zakoupit.

„Poezii se věnuji od roku 2009, kdy jsem začala psát básně ‚do šuplíku‘, až později jsem se osmělila prezentovat je na veřejnosti a publikovat je ve společné sbírce spolu s dalšími dvěma autorkami, které stejně jako mě inspirují v tvorbě ženy a láska k nim.“

Kniha je rozčleněna do šesti tematických oddílů poezie každodennosti, citové, niterné, intimní, erotické i společenské, vtělených do básní o lásce, něze, touze, bolesti, radostech i pomíjivosti okamžiku. Grafická podoba knihy je výsledkem kreativní spolupráce s talentovanou malířkou Eleanor Skurskou, jejíž vybrané obrazy posloužily jako ilustrace a rovněž jako obálka knihy.

Ukázky básní a informace ke sbírce najdete na stránce projektu na Startovači, kde si můžete knihu i zakoupit: https://www.startovac.cz/projekty/sbirka-poezie-srdce-v-nahote/.

Kdo je Jenoféfa Beta?
Písničkářka, básnířka, žijící v Brně, původem z Přerova. V knižní podobě vyšla její básnická tvorba ve společné „sbírce žen(ám)“ Jemnocit, vydané na podzim roku 2016. Vybrané básně byly publikovány v literárním časopise Divoké víno. Jako písničkářka sólově vystupuje s kytarou od jara 2018. Hraje autorské písně, které žánrově vyrůstají z folku a občas zabloudí k blues.

Autorka textu Jenoféfa Beta, autorka obrázku Eleanor Skurska, doplnila Jenoféfa Beta.

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2019/03/2019_sbirka-1024x636.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2019/03/2019_sbirka-150x93.jpgredakceZábavaBrněnská básnířka a písničkářka Jenoféfa Beta vydává sbírku poezie inspirované ženami Srdce v nahotě. Sbírka představuje výběr básní z let 2017–2019 a zachycuje poetické momenty z každodennosti, vztahů i vnitřních pocitů člověka. Sbírka vyjde v červnu 2019 a aktuálně běží do 8. dubna na Startovači projekt, skrze nějž můžete...