Tisková zpráva: Přichází teplé jarní počasí, a to je nejvyšší čas začít ladit běžeckou formu. I kdybyste jiný závod letos nedali, tak běh proto homofobii FUN&RUN vynechat nesmíte. Vždyť je to akce, kde spíš než o vítězství jde o účast. V sobotu 18. května se poběží v Letenských sadech a ať už si vyberete trasu 5 nebo 10 km, užijete si na ní krásné výhledy na pražské panorama.

FUN&RUN se koná při příležitosti Mezinárodního dne boje proti homofobii, bifobii a transfobii, který připomíná den, kdy Světová zdravotnická organizace (WHO) odstranila homosexualitu ze seznamu duševních chorob. Den poté proběhne akce Světlo pro AIDS, kdy budou v rámci vzpomínky na oběti nemoci HIV/AIDS nasvíceny vybrané budovy měst načerveno. FUN&RUN 2019 pořádá spolek Prague Pride, Česká společnost AIDS pomoc a nově i Alcedo Praha.

Výtěžek ze startovného bude stejně jako v minulých letech použit na podporu internetové LGBT poradny Sbarvouven.cz a Domu světla pro HIV pozitivní klienty. Do akce se letos zapojil Nadační fond pomoci Karla Janečka, který registrace běžců a běžkyň provedené v březnu znásobí zlatým řezem. To znamená, že ke každé registraci v hodnotě 300 Kč přidá dalších 185,4 Kč. Díky Nadačnímu fondu pomoci tak bude mít letošní FUN&RUN výtěžek vyšší až o 12x21x212 (= 53 424 Kč). Registrovat se můžete online na adrese http://bit.ly/beh2019.

Registrace běžců se otevřou v 11 hodin, start běhů na 5 a 10 km bude v 13 hodin. O hodinu později odstartuje dětský běh na 300 metrů, který je zdarma a medaili zde získají všichni účastníci. Vítězové a vítězky hlavních běhů si převezmou ceny v 15 hodin. K dispozici budou dvě mobilní laboratoře pro bezplatné testování HIV a syfilis.
FUN&RUN je letos součástí celodenního programu Den pro lásku, který pořádá iniciativa za manželství pro gay a lesbické páry Jsme fér a který bude na Letné pokračovat až do večerních hodin. Jeho součástí budou hudební vystoupení, aktivity pro děti, stánky s občerstvením a piknik. Těšit se můžete na Ohm Square DJ set, Viah, ShumDavar nebo DJ Arnø.

Informace o FUN&RUN 2019 včetně harmonogramu akce a mapy běžeckých tras najdete na www.funandrun.cz nebo sledujte facebookovou událost.

Text a foto: Prague Pride

https://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2019/03/2019_fun_run-1024x536.jpghttps://www.lesba.cz/info/wp-content/uploads/2019/03/2019_fun_run-150x79.jpgredakceTémataZábavaTisková zpráva: Přichází teplé jarní počasí, a to je nejvyšší čas začít ladit běžeckou formu. I kdybyste jiný závod letos nedali, tak běh proto homofobii FUN&RUN vynechat nesmíte. Vždyť je to akce, kde spíš než o vítězství jde o účast. V sobotu 18. května se poběží v Letenských sadech...